De ce ?

De ce “Education days”?

Pentru ca asa cum spunea Pierre Athanase Larousse, “Educatia intregii lumi este mai presus de orice”. Cunoasterea  si deschiderea spre informatie reprezinta pasi importanti in dezvoltarea noastra. Educatia asa cum spunea insusi Nelson Mandela, reprezinta cea mai puternica arma de a schimba lumea. Si da, lumea are nevoie in permanenta de schimbare, de inovatie si de utilitate . De informare si cunoastere.

Scopul proiectului este de a veni in sprijinul educatiei actuale, de a informa si constientiza publicul de rolul major pe care aceasta il are in viata noastra.  Va fi un eveniment complex, menit a promova metodele și formele educației formale si nonformale dar și conceptul de angajabilitate în rândul publicurilor-țintă (studenți, tineri profesiosti, companii, organizatii nonguvernamentale, mediul academic).

Acest proiect aduce zile special dedicate educatiei din diverse sectoare. Fie ca vorbim de educatie parentala, spirituala sau emotionala, educatie antreprenoriala sau financiara, cu siguranta fiecare dintre aceastea pot aduce cunostinte noi in viata fiecaruia.  Unind fiecare domeniu al educatiei cu o alta ramura strans legata de aceasta, reusim sa oferim o varietate de informatie intr-un singur loc.

Ceea ce vom face la ”Education days” este sa aducem informatia mai aproape de om, de cel care are nevoie de ea. Vom face cunoscute metode si tehnici care se aplica in intreaga lume pentru a realiza un proces educational de succes. Modele sunt multe precum si alternative, important este sa le cunoastem pe toate, alegand in cele din urma, metoda potrivita pentru noi. Asa cum déjà se stie, fiecare este diferit si este perfect normal ca o metoda care functioneaza si aduce rezultate cu mine sa nu fie la fel si pentru altii. In fond, unicitatea este cea care ne face speciali.

Vom alege sa fie prezenti la “Education days” oameni  valorosi, care sa inspire prin insasi structura lor, conceputul de “educatie”. Vor fi oameni care ne vor povesti din experienta si ne vor insufla si noua dorinta cunoasterii, dorinta de a descoperi noi cai de urmat in viata. Curiozitatea da, este importanta. Spun asta pentru ca intotdeaua curiozitatea va conduce la actiune, in fond si la rezultat.

Am optat ca acest proiect “Education days” sa puna o mare valoarea si pe partea practica a lucrurilor, prin urmare pregatim pe langa un targ educational de unde se poate culege informatia si o latura practica a proiectului, o latura de validare a metodelor si alternativelor, pentru a intelege fiecare om in parte ce presupune acel proiect educational care vine in intampinarea lui si care ii continua procesul invatarii. Pentru a-l forma ca om si a-i asigura o serie de aptitudini si capacitati necesare pentru o viata implinita.

Daca te intrebi de ce credem noi ca este necesar un astfel de proiect, iti raspundem argumentant ca utilitatea lui se fixeaza pe termen lung, prin prisma “noul-ui” care il aduce,al informatiei care in timp conduce spre rezultat,  insa lipsa lui poate contribui la asumarea unor decizii neclare si neconcordante prin prisma lipsei informatiei.

Incheiem cu un sfat intelept care ne spune ca educatia este ca aurul, va avea mereu valoare si pret oriunde, drept urmare, asigura-ti o educatie pentru viata, in diversele sale sectoare, care sa iti aduca implinire si succes -o educatie care sa iti serveasca in orice cotitura a vietii tale, care mereu sa te scoata din impas, o educatie aleasa, pentru ca vezi tu, educatia este si va fi mereu la moda!

Echipa “Education days”